Matematik

færdighedsregningsopgaver!! Hjælp

02. april 2013 af Tina12453 - Niveau: 9. klasse

Nogen der hjælpe med disse opgaver.

Opgave 1.

800 mL is koster 25 kr på tilbud. Normalprisen er 40 kr.

Hvad er normalprisen pr. liter is? (Jeg får det til 20 kr)

Opgave 2.

Familien Hansen er ved at lægge fliser til en rektangulær terasse (omkreds på 17,5 m2 ). De bruger kvadratiske fliser, der har en sidelængde på 50 cm.

Der skal bruges ___________ fliser ?

Opgave 3.

Clara har kastet en tegnestift 1000 gange for at undersøge, hvordan den lander. Tegnestiften lander 800 gange med spidsen opad og 200 gange med spidsen nedad.

Ifølge undersøgelsen er det i 500 kast mest sandsynligt, at tegnestiften lander med spidsen nedad.

a. 50, 100, 150, 200 eller 250 gange? (Jeg ville sige 200 gange)

b. Ifølge undersøgelsen er sandsynligheden for, at tegnestiften lander med spidsen nedad to gange i træk __________________ ?

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2013 af DMUS (Slettet)

Opgave 1: er desværre forkert, der står normalpris og ikke tilbudspris, jeg tror du gør det rigtigt du skal bare tageudgangspunkt i den anden pris.

 

Opgave 2: hvad er dit gæt her? hvad har du tænkt?

 

Opgave 3: Hvad er 200/1000 det samme som?

og hvordan overfører du det til x/500,

b)

2 gange i træk, er det samme som når du slår med terninger.

"chancen første gang * chancen anden gang": Med terninger ville chancen for 2 seksere være 1/6 * 1/6, altså 1/36.

Prøv at overfør det til opgaven her.


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. april 2013 af Mixzo (Slettet)

Hej Tina Opgave 1: (40 kr / 800 g)*1000 g


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. april 2013 af Mixzo (Slettet)

Hej Tina Opgave 3 a: tænk på at 500 er det halve af 1000, hvor mange gange tror du så at tegnestiften vender nedad, når den vender nedad 200 gange ved 1000 kast?


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. april 2013 af Mixzo (Slettet)

Hej Tina opgave 2: er du sikker på at der står omkreds 17.5 m^2 ? og ikke 17.5 m? Hvis det er arealet der er 17,5 m^2. gør du således: du finder først ud af hvor mange m^2 en flise er: 0.5m*0.5m = 0,25 m^2 derefter bør du bare kunne dele de 17.5 m^2/0.25 m^2 ;)


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. april 2013 af DMUS (Slettet)

#4 Mixzo, en rektangel kan ikke have omkreds 17,5 opbygget af sten med 0,5m sidelænge, så du har nok ret at det er arealet. :)


Brugbart svar (2)

Svar #6
02. april 2013 af 123434 (Slettet)

1) 800ml=40 kr

   100ml=40kr/8=5kr

   200ml=10kr

Så 1000 ml=40kr+10kr=50kr

 

 

 

 

 


Svar #7
02. april 2013 af Tina12453

#4 Ja undskyld det er arealet der er 17,5 m2 :)


Svar #8
02. april 2013 af Tina12453

Okay men hvad med opgave 3.b ?? Nogen forslag til den? :)


Brugbart svar (2)

Svar #9
03. april 2013 af PeterValberg

a)

I følge Claras undersøgelse (1000 kast) er tegnestiften landet med spidsen nedad 200 gange ud af de 1000 kast.
Derfor må det vel være mest sandsynligt, at hvis der kun kastes 500 gange, så vil tegnestiften lande med
spidsen nedad 100 gange 

b)

Sandsynligheden for at tegnestiften lander med spidsen nedad kan bestemmes som:

P(nedad) = (antal nedad)/(antal kast i alt) = 200/1000 = 2/10 = 1/5

Sandsynligheden for spids nedad to gange i træk er:   (1/5)·(1/5) = 1/25

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
04. april 2013 af Tina12453

 Tusind tak for hjælpen alle sammen :)


Skriv et svar til: færdighedsregningsopgaver!! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.