Matematik

Bestem forskrift

03. april 2013 af KattenKetty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en opgave, der lyder:

Om en funktion f (x) oplyses det at f (2) = 1 og f (4) = 9.
a) Bestem en forskrift for f (x) når det oplyses at f (x) er en lineær funktion.
b) Bestem en forskrift for f (x) når det oplyses at f (x) er en eksponentialfunktion.

Jeg har programmet Maple til hjælp, men jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe det an? Håber på, der er nogle, som vil hjælpe lidt..


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af PSXL

Hvis du ser på f(2) = 1 og f(4) = 9 har du to punkter på grafen.

Dvs. f(2) = 1 og f(4) = 9

         x1    y1         x2    y2

 

Så er det bare at bestemme en forskrift ud fra de to funktioner vha. de forskellige formler for a og b. 


Svar #2
03. april 2013 af KattenKetty (Slettet)

Kan det passe, at jeg skal bruge disse formler?

f(x) = ax + b
a = y2-y1/x2-x1
b = y1-ax1


Svar #3
03. april 2013 af KattenKetty (Slettet)

Og kan det passe, at forskriften bliver y = 4x-7?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg er virkelig dårlig til mat, jeg får.

a=9-1/4-2

a=8/2=4

b=1-4=-3

4x-3

 

 


Skriv et svar til: Bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.