Matematik

Finde forskrift ud fra funktioner

04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Hej alle :)

Jeg har et spørgsmål:

"Ud fra følgende to punkter A(2,4) og B(6,7) skal du finde forskriften for følgende funktioner der går igennem disse to punkter:

a. Y=ax + b

b. Y=b * a

c. Y=b * xa 

 

Er der nogle som kan hjælpe med dette? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af mette48 (Slettet)

Indsæt koordinaterne for hvert af punkterne i funktions udtrykket.

Derved får du 2 ligninger med 2 ubekendte, som du så skal løse.

Metoden kan bruges til alle tre opgaver, men løsningen af ligningerne i de tre tilfælde er meget forskellige.

Der findes også formler du kan sætte ind i, dem kan du nok finde i din matematikbog.


Svar #2
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Jeg må indrømme at jeg ikke helt forstår det :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af peter lind

Hvis du indsætter punktet A's koordinater i den første ligning får du

4=a*2+b

prøv selv med de andre


Svar #4
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Okay, men hvad så med punktets B's koordinater? Skal de ikke også indsættes i den første ligning? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2013 af peter lind

ja det skal det. Derved får du de 2 ligninger med 2 ubekendte


Svar #6
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Okay, ville det så være ok at skrive sådan her:

Indsætter jeg punktet A's koordinater i denne ligning får jeg:

4=a*2+b

Indsætter jeg punktets B's koordinater i denne ligning får jeg:

7=a*6+7 

 

Altså det er for den første ligning, men hvordan skal jeg skrive det op?


Svar #7
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Ups, i den sidste ligning mener jeg selvfølgelig 7=a*6+b


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. april 2013 af peter lind

Det er korrekt. Så skal du løse ligningerne. Det gøres nemmest ved at trække dem fra hinanden. Derved forsvinder b


Svar #9
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

hvordan gør jeg dette? :) Sådan noget her er virkelig ikke logisk for mig, kan du nok fornemme! Jeg aner simpelthen ikke hvor jeg skal ende og begynde


Svar #10
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Jeg er også mest i tvivl om hvordan jeg skal skrive hele dette regnestykke ned på mit papir, så det ser overskueligt ud...


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. april 2013 af peter lind

Du har de 2 ligninger

2a+b=4

6a+b=7

hvor du skal finde a og b

Trækker du de 2 ligninger fra hinanden går b ud, så du har en simpel ligning i a, som du løser. Den fundne værdi af a sætter du så ind i en af de oprindelige ligninger


Svar #12
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

vil du ikke lige prøve at vise det, med den første ligning? Bare så jeg kan se hvordan jeg skal gøre ved de andre? :)


Brugbart svar (1)

Svar #13
05. april 2013 af mette48 (Slettet)

Træk venstre side fra venstre side og højre side fra højre side

De andre sæt med 2 ligninger med 2 ubekendte skal gribes an på en ander måde.

Slå løsningsformlerne op, vi laver dem ikke for dig


Skriv et svar til: Finde forskrift ud fra funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.