Matematik

Taylorpolynomier

04. april 2013 af 99cmhmarc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hey folk ville høre om der var nogle der kan hjælpe / forklare mig hvordan man løser denne opgave

 

Givet funktion

f(t)=t2*cos(t)+3sin(2t)+6

skal beregne anden ordens taylorpolynomium af det med udviklingspunkt 0

 

og tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af peter lind

Så skal du finde f(0), f'(0), f''(0)

Polynomiet er så

f(0)+f'(0)*t + f''(0)*t2/2


Svar #2
04. april 2013 af 99cmhmarc (Slettet)

så alså ind sætter 0 i t i f(t) og f'(t), f''(t) 

nå jeg har fundet dem?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af peter lind

ja


Svar #4
04. april 2013 af 99cmhmarc (Slettet)

hey er det muligt for nogle at forklare mig hvordan man sætter taylorpolunomium op

har fundet de 2 diff af f(t)

f´(t)=2t*cos(t)-t2*sin(t)+6*sin(2t)

f´´(t)= 2*cos(t)-4t*sin(t)-t2*cos(t)-12*sin(2t) 

hvis jeg sætter t=0 giver bægge 0 og den første giver 6

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2013 af peter lind

f'(t) det sidste led giver 6*cos(t)

Ingen af dem giver 0


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Sidste led i f '(t) giver 6·cos(2t) .


Skriv et svar til: Taylorpolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.