Matematik

Funktionsværdier

04. april 2013 af jenslopes (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg får at vide at jeg skal bruge cas(nspire) til at finde funktionsværdierne

f(1,1) , f(1,01) og f(0,9) , f(0,99) 

funktionen hedder:
f(x)=x^2+x+2/x-1

altså x^2+x+2 i tælleren

og x-1 inævneren 

Please help

Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Kan du ikke bare på lommeregneren beregne tælleren og nævneren hver for sig og så dividere?

F.eks. f(1,1):

Tæller: (1,1)2 + 1,1 + 2 = 4,31

Nævner: 1,1 - 1 = 0,1

⇒ f(1,1) = 4,31/0,1 = 43,1

 


Svar #2
04. april 2013 af jenslopes (Slettet)

tak 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Brug parenteser:

f(x)=(x^2+x+2)/(x-1)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan lette regneriet lidt ved at benytte

f(x) = (x2 + x + 2) / (x-1) = x + 2 + 4/(x-1) .

Derfor er

f(1,1) = 1,1 + 2 + 4/0,1 = 1,1 + 2 + 40 = 43,1

f(1,01) = 1,01 + 2 + 4/0,01 = 1,01 + 2 + 400 = 403,01

f(0,9) = 0,9 + 2 + 4/(-0,1) = 0,9 + 2 -40 = -37,1

f(0,99) = 0,99 + 2 + 4/(-0,01) = 0,99 + 2 -400 = -397,01

Det behøver man end ikke lommeregner til at beregne.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2013 af Krabasken (Slettet)

DEN omskrivning er det vist kun det trænede matematiske øje, der umiddelbart ser

Men CAS er da endnu lettere, når man nu har fået besked på at bruge den . . .

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. april 2013 af PeterValberg

Start med at definere funktionsudtrykket i TI-nspire CAS

f(x):=......

derefter kan de ønskede værdier let bestemmes

Fdqc6.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktionsværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.