Matematik

f(x)=-4x+6

05. april 2013 af mumsm (Slettet) - Niveau: B-niveau

(uden hjælpemidler)
En funktion f er givet ved ??(??) = −4?? + 6.
a) Beregn grafens skæringspunkter med hver af akserne.
b) En funktion g opfylder ??(0) = 2 og grafen for g vides at være parallel med grafen for f. Bestem en forskrift for g.

 

Jeg har beregnet a) såldes. 

a)skæringspunktet for y-aksen har x=0, dvs. At vi kan sætte 0 ind i x’s plads y=-4*0+6=6

Dvs. At skæringspunktet for y-aksen er (0,6)

Skæringspunktet for x-aksen har y=0, dvs. At jeg kan sætte 0 ind i y’s plads og herefter isolere x.
0=-4x+6 ⇔4x=6-0⇔4x=6⇔x=6/4=1,5
Dvs. At skæringspunktet for x-aksen er (1.5,0)

Skæringspunkterne med hver af akserne er (0,6) og (1.5,0).

 

Hvordan laver jeg b? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. april 2013 af mathon

b)

                      g(x) = -4x + 2                  parallel med = med samme hældningstal


Svar #2
05. april 2013 af mumsm (Slettet)

#1


tak for hjælpen! har et til problem med en opgave, håber i kan hjælpe. :)

Nedenfor ses graferne for funktionerne f(x) og g(x). Det oplyses af begge funktioner er polynomier.
a) Bestem via aflæsning på grafen f(0) og g(0).
b) Bestem rødderne for f(x) og g(x).
c) Hvad er den mindste grad polynomiet f(x) kan have?
Hvilken grad er den mindste g(x) kan have?
d) Betragt nu to nye funktioner
h(x)=f(x)-g(x)    og  k(x)=f(x)*g(x) Bestem h(0), h(2), k(0) samt k(2).
d) Bestem samtlige nulpunkter for funktionen k.

a) Aflæsning på grafen.
grafen f skærer i y-aksen i et punkt,det??har jeg aflæst til:? 
f(0)=4
grafen g skærer i y-aksen i 1 punkt,det??har jeg aflæst til:? 
g(0)=-2

b) Aflæsning på grafen.
For at finde rødderne for f og g, aflæser jeg der hvor grafen skærer i x-aksen.
Ud fra billedet kan jeg se at grafen f har 3 rødder,det??har jeg aflæst til: ?
f(-1)=0    f(-2)=0    f(4)=0

Ud fra billedet kan jeg se at grafen g har 2 rødder,det??har jeg aflæst til: ?
g(-2)=0       g(-2)=0

c) Ud fra billedet kan jeg se at grafen f skærer x-aksen 3 steder, dvs. At den mindste grad polynomiet kan have er 3.

Ud fra billedet kan jeg se at grafen g skærer x-aksen 2 steder, dvs. At den mindste grad polynomiet kan have er 2.

d) Betragt to nye funktioner:
h(x)=f(x)-g(x)    og  k(x)=f(x)*g(x)


Bestem h(0),h(2),k(0)  samt k(2)

h(0)=4-(-2)=2

k(0)=4*-2=8

Hvordan skal jeg bestemme h(2) og k(2)? 

e)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2013 af PeterValberg

du nævner et billede af nogle grafer, - har du mulighed for at uploade det ?

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: f(x)=-4x+6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.