Matematik
Matrix
Jeg skal finde determinanten til denne matrix
[ 0 2 7 1 ]
[ 1 3 0 2 ]
[ 0 0 1 0 ]
[ 0 5 8 1 ]
Mit forslag til en løsning er:
1. Først finder jeg snitmatricerne, og selvfølgelig der hvor der er flest 0'er
Â13=[ 0 0 ] Â23=[ 1 3 ] Â33=[ 0 2 ] Â43=[ 0 5 ]
[ 0 5 ] [ 0 0 ] [ 1 3 ] [ 0 2 ]
2. Jeg finder determinanterne af snitmatricerne
det(Â13)=0 det(Â23)=0 det(Â33)=-2 det(Â43)=0
3. Derefter vil jeg selvfølgelig bruge formlen i=1∑n(-1)i+saisdet(Âis)
hvor s er søjlen, Vi ser at s=3
4. Jeg udregner ved hjælp af formlen:
(-1)1+3·7·0+(-1)2+3·0·0+(-1)3+3·1·(-2)+(-1)4+3·8·0=-2
---
Dette resultat stemmer ikke overens med mit CAS-programs resultat da den mener at det skulle give 3... Så kunne jeg få noget hjælp til denne opgave, og eventuelt hvor den går galt henne? Tak.
Svar #1
06. april 2013 af peter lind
Det du skriver ser meget mærkeligt ud. Hvis eg skulle finde determinanten vil jeg først udvikle fra første søjle. Det giver determinanten af
2 7 1
0 1 0
5 8 1
med modsat fortegn
Derefter kan du rækkeudvikle fra anden række
Svar #2
06. april 2013 af peter lind
Om række og søjleudvikling se http://mathworld.wolfram.com/DeterminantExpansionbyMinors.html
Skriv et svar til: Matrix
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
