Matematik

Differential regning

07. april 2013 af Robertschallert (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal bestemme f(0) og f(2), derefter bestemme f`(0) og f`(2) udfra en graf. på grafen er også tangenterne, hvor x=0 og x = 2

ved f har jeg aflæst y koordinaterne f(0) = 1,  f(2) =3

men så er jeg lost.. hvordan finder jeg f`(0) og f`(2)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af peter lind

Det er hældningerne af tangenterne


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 0704131522.PNG

Svar #3
07. april 2013 af Robertschallert (Slettet)

ja jeg ved godt af f`er hældningen (: men hvordan udregner jeg mig frem til det? hældningen er det ikke bare x* y ?


Svar #4
07. april 2013 af Robertschallert (Slettet)

kan jeg få en forklaring med nonspecificata? (: jeg er lige begyndt at læse om differentialeregninger og synes det er rigtig svært 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af peter lind

Hældningerne findes som (y2-y1)/(x2-x1) hvor x'erne og y'erne angiver koordinater til 2 punkter på linjen


Svar #6
07. april 2013 af Robertschallert (Slettet)

tusind tak, tror det var den formel jeg manglede for at kunne forstå opgaven (:


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.