Fysik

Bestem en forskrift F(x)

07. april 2013 af Wihi (Slettet)

Er der ikke en sød sjæl der vil forklare mig, hvordan man kan løse denne her opgave.. På en let måde.. ?? 

Vedhæftet fil: 1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven hører under matematik.

En virksomhed fremstiller en vare med omkostninger

O(x) = 0,04x3 -0,5x2 +2,35x + 7,5 , 1 ≤ x ≤ 15

hvor x er antal fremstillede varer i tusinder pr uge.

Ved produktion af x varer, kan disse sælges for

p(x) = 8 - 0,4x , 1 ≤ x ≤ 15 .

Fortjenesten er givet ved

Fx) = p(x)·x - O(x), 1 ≤ x ≤ 15

I a) skal man finde forskriften for F(x) og benytte modellen til at finde st8rrelsen af den produktion x, der giver størst fortjeneste.

Indsæt forskrifterne for p(x) og O(x) i udtrykket for F(x), og løs ligningen F '(x) = 0.


Svar #2
07. april 2013 af Wihi (Slettet)

F(x)=(8-0,4x)⋅x-(0,04x^3  -0,5x^2  +2,35x + 7,5)
F'(x)=(8x-0,4x^2 )-(0,12x^2-1+2,35+7,5)

Er det differentieret rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er det ikke. Du har jo slet ikke differentieret den første del (8-0,4x)⋅x , og -0,5x^2 i den sidste parentes har du heller ikke differentieret korrekt.


Svar #4
07. april 2013 af Wihi (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal.. troede det var sådan man gjorde.. 

F'(x)= 0,4x^2 -(0,12x^2-1)

???


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opstil først udtrykket for F(x):

F(x) = p(x)·x - O(x)

       = (8 - 0,4x)·x - (0,04x3 -0,5x2 +2,35x + 7,5)

       = -0,04x3 +0,1x2 -5,65x - 7,5

og differentier så F(x) .


Svar #6
07. april 2013 af Wihi (Slettet)

F(x)=-0,04x^3+0,1x^2-5,65x-7,5
F' (x)=-0,12x^2+0,2x-5,65

og derefter løser jeg ligningen F '(x) = 0.??


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Skriv et svar til: Bestem en forskrift F(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.