Fysik

Afbøjning af bølger

08. april 2013 af hans1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe:

En dykker kikker på sit ur under en dykning. Urglassets brydningsindeks er 1,55 og vandets brydningsindeks er 1,33. Bestem den støreste vinkel Θ mellem normalen til urgglasset og sigtelinjen til øjet, hvis dykkeren skal kunne se urskalen, hvis Θ overstiger denne vinkel.


Svar #1
08. april 2013 af hans1995 (Slettet)

og.

En optisk fiber fremstilles af en ganske tynd kerne med brydningsindeks 1,60, som omgives af en såkaldt kladding med lavere brydningsindeks. Derved kan lyset transpoteres gennem fiberen uden tab ved totalreflektion fra kladdingen. Lyset forlader fiberen i et plant endesnit indenfor wn vinkel 2φ på 28 grader.

 

a)Bestem den vinkel lyset i fiberen maksimalt danner med fiberens centralakse.

b)hvor stort må kladdingen brydningsindeks maksimalt være?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2013 af mathon

 

           sin(θurglas) / sin(θvand) = nvand / nur = 1,33 / 1,55 = 0,858065

           sin(θgrænse) = 0,86

           θgrænse = sin-1(0,858065) = 59,1º              når θvand = 90º

 


Svar #3
08. april 2013 af hans1995 (Slettet)

Hva med den næste

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2013 af mathon

 

             der skal en tegning til


Svar #5
08. april 2013 af hans1995 (Slettet)

2 sec så

Svar #6
08. april 2013 af hans1995 (Slettet)

Resultatet i føste opgave burde være 48,8 grader i følge min fysik bog

Svar #7
08. april 2013 af hans1995 (Slettet)

Jeg vedhæfter billedet nu om 2 sec

Svar #8
08. april 2013 af hans1995 (Slettet)

Sådan nu har jeg vedhæftet billedet

Vedhæftet fil:image.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2013 af mathon

 

     48,8º er hvis lysvejen er fra vand til luft

                                       


Svar #10
08. april 2013 af hans1995 (Slettet)

hvad mener du


Skriv et svar til: Afbøjning af bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.