Matematik

Hjælp til matematik/fysik

09. april 2013 af sashii - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til udledning af en formel indenfor kulstof-14. Hvis der er nogen som er interessrede så skriv endeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af PeterValberg

Skriv hellere din problemstilling ind her og fortæl os, hvad du gerne vil have hjælp til :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2013 af mathon

                         ...du mener datering med 14C ?


Svar #3
09. april 2013 af sashii

#1, det ville være nemmere. Men der er et par ting som jeg ikke helt forstår, som jeg gerne vil have hjælp til. Så det vil være meget lettere, hvis jeg skriver over besked eller mail.

#2,  ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2013 af mathon

halveringstiden
                                         T½ = 5730 år

henfaldskonstanten
                                         k = ln(2)/T½

                                         1/k = T½ / ln(2) = (5730 år) / ln(2)

                              

                                         A(t) = Ao•e-k•t

                                         Ao/A = ek•t

                                         k • t = ln(Ao/A)

                                         t = (1/k) • ln(Ao/A)

                                         t = (5730 år) / ln(2)) • ln(10) • log(Ao/A)

                                         t = (19034,6 år) • log(Ao/A)

som sædvanligvis benyttes
som
                                         t = (19000 år) • log(15,3  / R)

hvor
          R er antal henfald pr minut pr gram af total carbonmængde.

          I al nulevende knoglemasse henfalder C-14 med 15,3 pr. minut pr gram totalcarbon.

Hvis vi antager, at atmosfærens indhold af C-14 er det samme nu, som da "fundet" var levende, så kan
objektets alder beregnes ved at måle R.

Grænsen for anvendelighed er ca 30000 år (da R da kun er ca 0,4 henfald per minut pr gram total carbon)

 

                        

 


Svar #5
09. april 2013 af sashii

#4, det svar har jeg allerede set i en anden tråd, som du også svarede på. Men jeg har ikke lavet helt det samme og jeg har også flere ting med. Jeg har lavet udledningen. Ville bare godt have set den igennem for fejl og forklaret et par ting, hvis det er muligt.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik/fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.