Matematik

Beregn a og b og find forskriften for f(x)

09. april 2013 af Ttøsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp, til dette:

Grafen for en potens funktion f går gennem punkterne (2,10) og (5,33)

a) beregn a og b og find forskriften for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af peter lind

Der gælder f(x) = b*xa. Indsæt de 2 punkter i funktionsudtrykket. Det giver 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b som du må løse. Dividerer du de 2 ligninger med hinanden går b ud så du har en ligning med en ubekendt


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2013 af lvr34 (Slettet)

alternativt kan du anvende

 

    a = log(y2) - log(y1) / log(x2) - log(x1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I dette format skal der benyttes parenteser omkring tæller og nævner:

a = [ log(y2) - log(y1) ] / [ log(x2) - log(x1) ] = log(y2/y1) / log(x2/x1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2013 af lvr34 (Slettet)

samt

 

    b = y1 / xa1


Svar #5
11. april 2013 af Ttøsen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)!


Skriv et svar til: Beregn a og b og find forskriften for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.