Fysik
brydning
09. oktober 2005 af
Misser (Slettet)
Hej.. Hvis jeg skal beregne en brydningsvinkel mellem to luftlag og jeg får at vide at der er en lydbølge der bevæger sig skråt op mod et luftlag med en højere temperatur. Temepraturen i det undereste luftlag er -14 grader C, og temperaturen i det øvereste luftlag er 6 grad C. Indfaldsvinklen til det varmere luftlag er 60 grader.
Hvilken formel skal jeg bruge..?
Hvilken formel skal jeg bruge..?
Svar #1
09. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Lydbølgers refraktion beskrives også ved Snell's lov. Her må vi erindre, at brydningsindekset n er defineret som
n = c/u
altså lyshastigheden delt med bølgehastigheden u i mediet.
Af Snell's lov
n1*sin(v1)=n2*sin(n2)
fås så
sin(v1)/u1 = sin(v2)/u2 (1)
Så du må skulle bestemme lydhastigheden i de to luftlag og dernæst anvende (1).
n = c/u
altså lyshastigheden delt med bølgehastigheden u i mediet.
Af Snell's lov
n1*sin(v1)=n2*sin(n2)
fås så
sin(v1)/u1 = sin(v2)/u2 (1)
Så du må skulle bestemme lydhastigheden i de to luftlag og dernæst anvende (1).
Skriv et svar til: brydning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
