Matematik

Koordinatsæt - vektorregning

10. april 2013 af Lestrange (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg skal bestemme koordinatsættet til et punkt P i flg. opg.:

 

To linjer l og m i rummet er bestemt ved l: (x,y,z)= (0,1,6)+t(-3,1,2) og m: (x,y,z) = (9,1,7) + s(3,2,5) hvor t og s er reelle tal. Det oplyses at l og m skærer hinanden i et punkt P.

 

b) Bestem koordinatsættet til P

Jeg er ikke blevet gjort bekendt med problemløsningsmetoden til denne opgave: Hvad skal man ind på?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af peter lind

løs ligningen (0,1,6)+ t(-3,1,2)  = (9,1,7) + s(3,2,5).

Det er reelt 3 ligninger med 2 ubekendte, men da der oplyses at linerne skærer hinanden er der en løsning


Svar #2
10. april 2013 af Lestrange (Slettet)

#1

 

Mange tak.


Svar #3
10. april 2013 af Lestrange (Slettet)

#1 Jeg har fået t = -2 og s = -1, der mangler en z-koordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2013 af peter lind

Du sætter blot t til -2 i den første parameterfremstilling og du får koordinaterne til skæringspunktet. Du kan også sætte s=-1 i den anden parameterfremstilling.


Svar #5
10. april 2013 af Lestrange (Slettet)

#4 Mange tak igen.


Skriv et svar til: Koordinatsæt - vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.