Matematik

Linjeelementer

11. april 2013 af Stev2154 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey

Jeg skal bestemme linjeelementer til en løsningskurven; f(t) = 1000/1+(1.265*e^-0.00021*1000*t).

Det er iforhold til fisk i en sø. Efter 3 år er det 600 gedder i søen og efter 4 år er der 650, hvis det er til nogen hjælp, men jeg har jo beste

Disse linjelementer skal bestemmes for tiden t=0, t=2, t=4, t=6, t=8 og t=10, og derefter skal jeg kontrollere om en af disse passer emd løsningskurven.

Hvordan skal dette gøres?

 

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af AMelev

Ja det er et godt spørgsmål. Hvis f er en løsningskurve, må du vel have en differentialligning, som den er løsningskurve til? 

Et linjelelement er en "taltriple" (x,y,dy/dx) eller (t, f(t), f '(t)) eller "et lille stykke af tangenten til en løsningskurve" - hvordan man nu vil sige det.
Du kan selvfølgelig regne alle linjeelementer ud fra din løsningskurve, men så passer de jo??????
Der må være nogle oplysninger, du har glemt at give.

Har du sat parenteser rigtigt og tilstrækkeligt i din forskrift for løsningskurven? Det ser ikke rigtigt ud - fx lidt overflødigt at skrive 1000/1,  det er jo bare 1000, så det er nok ikke det, du har ment.

 


Skriv et svar til: Linjeelementer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.