Matematik

VektorFunktion

11. april 2013 af mkkl1986 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Noget der kan hjælpe mig med denne?:

r(t):=<x(t),y(t)>=<cos(t),(e)^(sin(t))-1>

jeg skal finde skæringspunktet i y-aksen

På forhold tak

 


Svar #1
11. april 2013 af mkkl1986 (Slettet)

Eller nærmere koordinater til skæringspunkterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2013 af peter lind

skæring med y aksen x koordinaten er 0

skæring med x aksen  y koordinaten er 0


Svar #3
11. april 2013 af mkkl1986 (Slettet)

Jeg har en tegning der viser tegningen af vektorfunktionen.

Vedhæftet fil:vektorfunktion.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2013 af peter lind

Du kan så også læse eller kontrollere fra grafen

ellers skal du

finde de værdier af t som gør x koordinaten til 0 altså løse ligningen x(t) = 0 og indsætte dette i y(t). Alternativ kan du brug at for cos(t) = 0 kan sin(t) kun antage værdierne ±1


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2013 af SuneChr

Overvej, hvad det andet skæringspunkt med y-aksen kan være. Hvad kunne man sætte t til?


Svar #6
11. april 2013 af mkkl1986 (Slettet)

tak til alle. jeg har bestemt koordinaterne


Svar #7
11. april 2013 af mkkl1986 (Slettet)

Nu skal jeg beregne koordinaterne  til de punkter på banekurven, hvor hastighedsvektoren er lodret

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hastighedvektoren v(t) = [x'(t) , y'(t)] er lodret, hvor x'(t) = 0 .


Skriv et svar til: VektorFunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.