Matematik

vektor

11. april 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: B-niveau

C:  (x-2)^2+(y-4)^2=10
hvordan finder man normalvektorer af den cirklens ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2013 af SuneChr

Hvis du mener normalvektoren til en vilkårlig tangent på cirklen, er det radiusvektoren til tangentens røringspunkt med cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2013 af hbhans (Slettet)

Vink: hældningen dy/dx af en tangent i punktet (x,y) kan findes af:

2(x-2) + 2(y-4)*dy/dx = 0, dvs. dy/dx = -(x-2)/(y-4)

Da normalen i punkt (x,y) står vinkelret på tangenten, må normalen have hældningen α = (y-4)/(x-2) (produktet skal blive -1).


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Cirklen med ligningen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

har i et punkt (x0;y0) på cirklen en tangent med normalvektoren

n = [x0 - a ; y0 - b],

og tangenten til cirklen i punktet (x0;y0) på cirklen har derfor ligningen

(x0 - a)·(x - x0) + (y0 - b)·(y - y0) = 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.

 


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.