Fysik

Haster!

13. april 2013 af Star04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

a) Udregn hvor meget energi skal der til for at opvarme 1 liter vand 90 grader?

b) Hvor meget sprit skal man bruge, hvis den energimængde skal opnås ved afbrænding?

c) Hvor mange kerner skal der spaltes,  hvis energien skal opnås ved fission af  235U.

d)  Hvor lang tid vil opvarmningen tage, hvis den opnås vha. en dyppekoger, der virker ved en spændingsforskel på 230 V og som har en modstand på 250 Ohm?

e) Hvor lang tid vil opvarmningen tage, hvis dyppekogeren kun har en effektivitet på 82% ? 

 

Nogle der kan hjælpe med disse, da jeg virkelig ikke forstår dem. På forhånd tak! :D 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. april 2013 af peter lind

a) Q = m*c*ΔT m masse c spcifik varmefylde ΔT temperaturforskellen

b) Find brændværdien af sprit i bog eller tabel

c) Slå op hvor meget energi der i gennemsnit frigøres ved fissionen

d) Effekt = U*I = U2/R   Effekt*tid = dannet varmeenergi

e) gang venstre side i d med 0,82


Svar #2
14. april 2013 af Star04 (Slettet)

#1 Hvordan ved jeg hvad den specifikke masse er? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2013 af peter lind

Der er ikke noget der hedder specifik masse. Du må mene specifik varmefylde. Den slår du op i din bog eller en tabel


Svar #4
14. april 2013 af Star04 (Slettet)

#3 okay, jeg har slået det op i en tabel, hvor der står at den specifikke varmefylde for vand (h20) er 4,184–4,186. hvor kan jeg finde massen og temperaturforskellen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2013 af peter lind

I opgaven er der oplyst at det er 1 liter vand, der skal opvarmes- 1 liter vand veer 1 kg.

I opgaven har du skrevet  at den skal opvarmes 90º


Svar #6
14. april 2013 af Star04 (Slettet)

#5  det vil sige at massen er 1 liter og temperaturforskellen er 90º?? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2013 af peter lind

Nej Det er rumfanget der er  1 liter


Svar #8
14. april 2013 af Star04 (Slettet)

#7 okay, hvad betyder at du har skrevet 1 liter vand veer 1 kg? og har vi så deltaT? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der menes, at 1 L vand vejer 1kg, dvs. massen af 1 L vand er 1 kg. 

ΔT er temperaturstigningen. Den er oplyst i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2013 af mathon

b) Hvor meget sprit skal man bruge, hvis den energimængde skal opnås ved afbrænding?

     sprits brændværdi
                                            
29,7 MJ/kg
                               
 


Svar #11
15. april 2013 af Star04 (Slettet)

#10 okay, tak. Men hvad skal jeg så bruge denne information til? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. april 2013 af mathon

energien beregnet i a)
kaldes Eopv
                    
                                        m • (29,7 MJ/kg) = Eopv

                                        m = Eopv / (29,7 MJ/kg)


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. april 2013 af mathon

c)
                 ved hvert 23592U-henfald frigives 0,5268 MeV = 8,44027·10-14 J


Skriv et svar til: Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.