Matematik

stofmængde

09. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)
Beregn stofmængden i mol: 15 mg Zn.

Jeg gør sådan her:

n= 15 mg/ 65.39g/mol = 0.23 mol

er dette rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2005 af waterboy16 (Slettet)

Nej. Du skal lave mg om til g:

15 mg = 0,015 g

n= 0,015 g/ 65,39g/mol = 2,3*10^-4 mol

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2005 af Micc_86 (Slettet)

m(Zn) = 15 mg = 0,015 g
M(Zn) = 65,39 g/mol

n(Zn) = m(Zn) / M(Zn)
n(Zn) = 0,015g / 65,39g/mol
n(Zn) = 2,29 * 10^-4 mol

:)

Svar #3
09. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

Kan jeg ikke bare skrive: 0.00023 mol ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2005 af DMUS (Slettet)

Nej, de fleste lærere ser gerne du bruger betegnelsen millimol eller opløftet til 10^-x...

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2005 af maltbolsje (Slettet)

Er det ikke, fordi man altid angiver mol med to decimaler?

Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.