Matematik

Reducér (a+b)(a−b)+b^2

14. april 2013 af Malleme (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

 

Er jeg helt forkert på den, hvis man regner den sådan her ud: 

a^2-b^2+2ab+b^2 <=> a^2-b^2 

 

PÅ forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja lidt, du har relationen (a+b)(a-b) = a^2-b^2 og så plus b^2 skal give a^2 i alt.


Svar #2
14. april 2013 af Malleme (Slettet)

#1

 

a^2-b^2+b^2= a^2 det er så rigtig nu :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2013 af 123434 (Slettet)

2# ja:

Jeg får det til

a*a+(b*-b)+(b*a)+(-b*a)+b^2=a^2-b^2+ba-ba+b^2=a^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo også svaret i #1 og #2. Man benytter den kendte kvadratsætning

(a+b)(a-b) = a2 - b2 ,

og lægger man så b2 til, ender man med a2 .


Skriv et svar til: Reducér (a+b)(a−b)+b^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.