Matematik
Integralregning (omdregningslegeme)
09. oktober 2005 af
sontas (Slettet)
a) f(x) = sinx*sqrt(1-cosx) x E [0,pi/2]
bestem den eksakte værdi af integralet fra [0,pi/2]. Det har jeg så gjort og får 2/3.
Bestem den eksakte værdi af det omdrejningslegeme, der forekommer når denne punktmængde roteres 360grader om koordinatsystemets førsteakse.
Her ville jeg umiddelbart gøre sådan her:
Vomdl = pi*S (sinx*sqrt(1-cosx))^2dx
Men her kommer så et udtryk, som er meget besværligt at integrere, derfor tænkte jeg på, at der må være en måde, hvorpå man kan bruge det udregnede areal af punktmængden til et eller andet.
bestem den eksakte værdi af integralet fra [0,pi/2]. Det har jeg så gjort og får 2/3.
Bestem den eksakte værdi af det omdrejningslegeme, der forekommer når denne punktmængde roteres 360grader om koordinatsystemets førsteakse.
Her ville jeg umiddelbart gøre sådan her:
Vomdl = pi*S (sinx*sqrt(1-cosx))^2dx
Men her kommer så et udtryk, som er meget besværligt at integrere, derfor tænkte jeg på, at der må være en måde, hvorpå man kan bruge det udregnede areal af punktmængden til et eller andet.
Svar #1
09. oktober 2005 af sontas (Slettet)
Medsyn til overskriften må i undskylde den elendige stavemåde. Der skal stå "omdrejningslegeme" ;).
Skriv et svar til: Integralregning (omdregningslegeme)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
