Matematik

Nedbrydning af alkohol

14. april 2013 af raaambo (Slettet)

Hejsa, jeg har fået denne opgave for, som jeg ikke kan finde ud af da jeg syntes den er relativt svært, så jeg håber på at der er nogen som kan hjælpe mig med den:

1. En person indtager hurtigt efter hinanden 5 øl med et alkoholindhold på 12 g. pr. stk. Hvor mange gram alkohol har personen så i kroppen?

2. Normale personer forbrænder alkohol med en hastighed på ca. 8 gram i timen
(uafhængigt af mængden af alkohol i blodet). Hvor meget alkohol har personen fra (1) tilbage i kroppen efter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10 timer? Lav en tabel.

3. Tegn en graf, der viser, hvordan mængden af alkohol i kroppen afhænger af antallet af timer siden indtagelsen af de 5 øl.

4. Indfør passende variable og opstil en formel, der angiver, hvordan mængden af alkohol i kroppen afhænger af antallet af timer siden indtagelsen af de 5 øl.

5. Hvor længe går der, før personen ikke har noget alkohol tilbage i kroppen?

6. En anden person indtager én øl til at starte med og derefter én øl hver halve time (i en hurtig slurk). Tegn en graf, der viser, hvordan mængden af alkohol i kroppen på denne person afhænger af antallet af timer, siden indtagelsen begyndte. Lav først en tabel, der viser alkoholindholdet i kroppen efter 0, ½, 1,1½, 2 osv. timer. Husk der er forskel på indholdet lige før og lige efter indtagelsen af 1 øl; men begge tal hører til samme klokkeslæt.


7.  Beskriver grafen fra punkt 6 en funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Har du læst opgavens tekst? Hvor er dine egne bud?

1. Man kender alkoholdindholdet i 1 øl. bestem så alkoholindholdet i 5 øl.

2. Der forbruges 8g alkohol pr time. Træk forbruget efter n timer fra det oprindelige indhold.

 


Svar #2
14. april 2013 af raaambo (Slettet)

1: 12*5

hva mener du med 2eren?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man starter med et alkoholindhold som beregnet i spm 1. For hver time forbrændes der 8g alkohol. Det skulle nu være muligt at beregne, hvor meget alkohol, der er tilbage efter 1 time, efter 2 timer, osv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2014 af Haan (Slettet)

Jeg sidder med opgave 4, som jeg ikke kan løse. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er tale om en lineær sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2014 af Haan (Slettet)

y = mængden af alkohol i kroppen, x = timer, a= antal øl, b = 12g alkohol pr. øl.

y = 5x+12

Kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, man starter med 5·12 = 60 g , der forbrændes med 8 g/time , dvs.

        y = 60 - 8x


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2014 af Haan (Slettet)

#7 Okay tak

Opgave 5:

x = y-b/a = 0-60/8 = -7,5
Dvs. der går 7,5 timer før personen ikke har noget alkohol tilbage i kroppen.

Passer dette?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, man dividerer 60 g med 8 g/time .


Skriv et svar til: Nedbrydning af alkohol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.