Matematik

Bestem vinkel A

15. april 2013 af Puppeteer (Slettet) - Niveau: C-niveau

"I trekant ABC er vinkel C ret og længden af siderne AB og BC er vist på figuren
Bestem vinkel A"
Hvordan løses denne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2013 af mathon

 

       Sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant
       er lig med forholdet mellem den modstående katete og hypotenusen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2013 af Euroman28

For at få dig bedre til forstå det problem du skal løse, så har jeg lavet nedstående eksempel.

Lad os sige du har en retvinklet trekant ABC.

Siden |AC| er din hypotenuse, den ene katete er |AB| og den anden katete hedder |BC|

du har angivet at |AB| = 8 og |AC| = 10. Hvis du vil bestemme siden Vinkel A udfra disse oplysninger, så ved du er Cosinus til en vinkel er defineret  hosliggende katete divideret med hypotenusen.

Derimod ved du |BC| = 6 og |AC| = 10, så hvis du skal finde vinkel A, så er det sinus til en vinkel du bruger. Der som bekendt er defineret modstående katemate divideret hypotenusen.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2013 af mathon

         dvs
                                Aspids = sin-1(a/c)


Svar #4
17. april 2013 af Puppeteer (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Bestem vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.