Fysik

Lagerring

15. april 2013 af Nikgi0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Vi sidder nogle som har en fysik afl for til i morgen, og vi sidder lidt fast i den sidste opgave, håber der er nogle der kan hjælpe.

 

En accelerator accelererer en Li+- ion fra hvile gennem spændingsfaldet 100 kV

a) Bestem ionens fart efter accelerationen.

 

En anden Li+- ion skydes ind i lagerringen og opnår farten 5.5*10^6 m/s

I lagerringens hjørner afbøjes denne ion i et homogent magnetfelt. Ionen bevæger sig herved i en kvartcirkel med radius 1.25 m.

b) Bestem størrelsen af magnetfeltet.

 

Håber der er nogle der kan hjælpe så vi bliver færdige!
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2013 af mathon

a)

          en Li+-ion op når gennem spændingsfaldet U = 100 kV
          den kinetiske energi

                                                   (1/2) • m • v2 = e • U

                                                   v = (2 • (e • U) / m)1/2
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. april 2013 af mathon

b)

                                                 m • v       
                                           r =
------
                                                 B • e


                                                 m • v       
                                           B =
------
                                                  r • e


                                                
                                         

 


Svar #3
15. april 2013 af Nikgi0 (Slettet)

Hvordan finder du Li+- masse?? :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2013 af mathon

 

       m(Li+) ≈ m(Li) = 6,941 u = 1,15258·10-26 kg

 

  a)

               v = [ 2 • ((1,60218·10-19 C) • (100·103 V) / (1,15258·10-26 kg) ]1/2 = 1,667·106 m/s

 

  b)

                                                (1,15258·10-26 kg) • (5,5·106 m/s)      
                                           B =
----------------------------------------- = 0,317 T
                                                      (1,25 m) • (1,60218
·10-19 C)


Skriv et svar til: Lagerring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.