Matematik

matematik A

16. april 2013 af Almv (Slettet)

Linjen m går gennem punkterne A og B. Bestem med 2 decimaler
afstanden fra C til m, når

2) A (-6,3) , B (-1,5) , C (7,18)

 

nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af mathon

 

                                 bestem linjen m's ligning

                                 beregn med punkt-linje-afstandsformlen C's afstand fra m


Svar #2
16. april 2013 af Almv (Slettet)

Kan du uddybe det

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2013 af mathon

 

                      Der skal to punkter til at bestemme en ret linje   -   her A og B


Svar #4
16. april 2013 af Almv (Slettet)

Okay tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2013 af mathon

evt med

   topunktsformlen

                                     y - y1    y2 - y1
                                     ------ =  -------
                                     x - x1    x2 - x1


                                     y - 3       5 - 3
                                     ------ =  --------  =  (2/5)
                                     x - (-6)  -1 - (-6)


                                     y - 3 = (2/5) • (x + 6)

                                     5 • (y - 3) = 2 • (x + 6)

                                     5y - 15 = 2x + 12

                               2x - 5y + 27 = 0                                                    evt.  y = (2/5)x + (27/5)

 

 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

                                   

              


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2013 af PeterValberg

Sådan bestemmes afstanden mellem en linje og et punkt i planen [ LINK ]

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
16. april 2013 af Almv (Slettet)

hvordan skal linje m's ligning være?


Skriv et svar til: matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.