Matematik

Matematik, funktionerne....

16. april 2013 af Bobsburgers (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal lige bruge lidt hjælp til det her...

Altså opgaven lyder på:

Funktionerne f og g er givet ved, at f(x)= 4x+2 og g(x) =1/4 x-  1/4


Bestem f(−1), f(0), f(1), g(−2), g(2) og g(6). Benyt resultaterne til at afgøre, om g = f−1.

Jeg lavede dette: (tror faktisk det er rigtigt ;-))
f(-1) = 4*(-1)+2 = -2
f(0) = 4*0+2 = 2
f(1) = 4*1+2 = 6
g(-2) = 1/4*(-2)-  1/4= -0,75 / -3/4
g(2) =1/4*2- 1/4= 0,25 / 1/4
g(6) =  1/4*6- 1/4= 1,25 /  5/4

 

Men kan ikke finde ud af dette: Find den omvendte funktion til f ved at isolere x og sammenlign med funktionen g.

Skal jeg bare ændre f(x) til y og isolere som normalt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af peter lind

Du skal først og fremmest have udregnet funktionsværdierne korrekt og fuldstændig. Du leverer jo ikke et endeligt facit.

Der er nok først og fremmest tænkt på at du skal undersøge om f(g(x)) = x for de pågældende værdier


Svar #2
16. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Jo jeg gør? 

-0,75 / -3/4 skråstregen er ikke divider men fordi det kan være både -0,75 og-3/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2013 af peter lind

Der er ikke 2 resultater. Du skal regne for eks. 1/4*(-2)-  1/4 ud


Svar #4
16. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Jamen -0,75 og-3/4 er det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2013 af peter lind

Det er det ja. Så bliver det bare så meget lettere at regnde ud


Skriv et svar til: Matematik, funktionerne....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.