Matematik
Retningsvektor??
10. oktober 2005 af
Ida1234 (Slettet)
Hvis en linie m har parameterfremstillingen
x=5+t4
y=4+t3
Hvordan bestemmer man så den retningsvektor?? Er det blot (4,3)?
x=5+t4
y=4+t3
Hvordan bestemmer man så den retningsvektor?? Er det blot (4,3)?
Svar #2
10. oktober 2005 af Ida1234 (Slettet)
Okay tak.. Var bare i tvivl om en ting.. Kan man godt beskrive en linje som en parameterfremstilling selvom linjen er i "2-planer.."??
Svar #4
10. oktober 2005 af Ida1234 (Slettet)
Det er fordi vi har fået indført det der begreb med paramterfremstillingen i forbindelse med vektorer i 3-planer.. og derfor blevjeg bare lidt forvirret om man også kunne betegne en linje med en parameterfremstilling når det kun er i 2 planer..
Håber du forstår..
Håber du forstår..
Svar #5
10. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
Det ved jeg ikke helt - tænker du på parameter fremstillinger i hhv. planet og rummet? For det kan du godt - parameterfremstillinger - og vektorregning i det hele taget - fungerer både i 2 og 3 dimensioner. Om ikke andet kan du jo betragte en fremstilling af en linje i planet som en rum-fremstilling, hvor det kendte punkt samt retningsvektoren har 0 som z-koordinat.
Skriv et svar til: Retningsvektor??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
