Matematik
Mat hjælp
10. oktober 2005 af
Ida1234 (Slettet)
En parabel er bestemt ved: Y=3x^2 - 5x + 4
Linjen t er den tangent til P, der har vektoren n=(2/3, 1/3) som normal vektor. Bestm første koordinatet til røringspunktet for t.. Hvordan gøres dette.. (har ikke min 2. g's bog så er virkelig lost...)
Linjen t er den tangent til P, der har vektoren n=(2/3, 1/3) som normal vektor. Bestm første koordinatet til røringspunktet for t.. Hvordan gøres dette.. (har ikke min 2. g's bog så er virkelig lost...)
Svar #2
10. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
Der er sikkert en mere elegant måde, men man kan vel gøre følgende - hvis n er normalvektor til tangenten, må n-hat kunne bruges som retningsvektor. Lav nu f.eks en linje gennem (0,0) med n-hat som retningsvektor, og find denne linjes hældningskoefficient, lad os kalde den h.
Differentier nu forskriften for parablen, og få udtrykket for tangenthældningen i et vilkårligt punkt på parablen. Tangenten må have samme hældning som linjen vi fandt før - altså f'(x)=h. Så burde du kunne finde x.
Differentier nu forskriften for parablen, og få udtrykket for tangenthældningen i et vilkårligt punkt på parablen. Tangenten må have samme hældning som linjen vi fandt før - altså f'(x)=h. Så burde du kunne finde x.
Svar #3
10. oktober 2005 af Ida1234 (Slettet)
Okay.. Den vil jeg gå i sving med - med mindre der er nogen kan gennemskue en lettere måde at gøre det på..
Skriv et svar til: Mat hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
