Fysik

magnetisme

17. april 2013 af Aleci (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://static.uvm.dk/udd/gym/eksamensopgaver/2007/fysik_A_it/opgave04/opgave_fr.html

 

jeg har lidt svært ved at komme igang med ovenstående opgave 4A.

den opgave A har jeg løst med denne formel:

B=μ0*(N*I)/l

men så kommer opgave b og jeg har ingen ide om hvilken formel jeg skal bruge.

har kigget videre ned i opgaven, og jeg må sige kan slet ikke huske vi har haft noget om lige nøhjagtig de formler der skal bruges i de opgave i 4A. 

jeg kunne godt bruge lidt hjælp her til at guide mig på rette vej med hensyn til de formler der skal bruges i de enkle opgaver.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt resistiviteten for kobber. Du kender tværsnitsarealet og længden af lederen.

Mht. 4A opgave c) skal du benytte formlen fra opgave 1) til at bestemme den strømstyrke, der kræves for dette felt. Benyt herefter resistansen fra opgave b) til at beregne effekten.


Svar #2
17. april 2013 af Aleci (Slettet)

hmm har prøvet det men kan ikke få det resultat som jeg gerne skulle få. så aner ikke lige hvad det er jeg gør fejl.

 

opgave b 

bruger formlen R=ρ*(l/A) men kan ikke få det tal som opgaven siger jeg skal komme frem til


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2013 af hesch (Slettet)

Opgave b)

Du må skrive dine beregninger, ellers er det svært at finde fejlen.


Svar #4
17. april 2013 af Aleci (Slettet)

A=π*(R^2-r^2)

A=π*((0.8/2)^2-(0.005/2)^2 )=0.5026351896203

R=ρ*(l/A)

(0.01724*(10)^(-6) )*15/0.5026351896203=5.14*10^-7


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2013 af hesch (Slettet)

Arealet er forkert:

A = 7 * 7 mm2 - π * 2,5 mm2 = 29,37 mm2


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2013 af mathon

b)

        

 

eller
                 A = (7·10-3 m)2 - (π/4) • (0,005 m)2 = 2,9365·10-5 m2

 
                     
R = (0.01724·10)-6 Ω·m) • (15 m) / (2,9365·10-5 m2)


Skriv et svar til: magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.