Matematik

opgave i bogen

17. april 2013 af madsfck (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

 

Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave, det må gerne være hurtigt svar tak....

Opgaven er vedhæftet.

MVH.

Vedhæftet fil: opgave 37, mat b2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af PeterValberg

Koordinatsystemets nulpunkt (origo) kaldes O.

Arealet af ABCD kan bestemmes som:

AABCD = TOBC - TOAD = ½·|OB|·|OC| - ½·|OA|·|OD| = ½·3·5 - ½·Δx·(5 - Δx) = 15/2 - (5/2)·Δx + ((Δx)2)/2

Du har nu en arealfunktion for ABCD:

A(Δx) = 15/2 - (5/2)·Δx + ((Δx)2)/2

bestem den afledede A' og løs ligningen A' = 0

eller bestem x-koordinaten til toppunktet for den parabel,
som det grafiske billede af arealfunktionen faktisk er.

efterfølgende tanke:
I princippet er du vel nødt til at betinge, at  0 < Δx < 3
for hvis Δx = 0 eller Δx = 3 så er ABCD ikke længere en firkant

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. april 2013 af madsfck (Slettet)

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan skrive arealet af firkanten som arealet af den store trekant dannet af BC og (0,0) minus den lille dannet af AD og (0,0)

Den store har areal: A = 1/2 |OB| |OC|

Den lille  har areal:  a = 1/2 dx |OD|, og |OD| = |OC|-dx <=> a = 1/2 dx (|OC|-dx) = 1/2 dx (5-dx) = 5/2dx-1/2dx^2

Så du skal optimere f(x) = A-a = 1/2|OB||OC| - 5/2dx+1/2dx^2 = 15/2 -5/2 dx +1/2dx^2

ved at finde minimum, og siden det er en parabel med a>0 er toppunktet minimum :)


Skriv et svar til: opgave i bogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.