Matematik

toppunkt af andengradspolynomier

17. april 2013 af emilroe (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder jeg toppunktet af andengradspolynomiet f(x)=2x^(2)-5x-8 ud? jeg har regnet diskriminanten ud som er =89 og har også regnet de 2 løsninger ud som er -1,1085 og 3,6085


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for toppunktets koordinater:

(xT ; yT) = (-b/(2a) ; -d/(4a))

eller bestem toppunktets x-koordinat ved at løse ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2013 af SuneChr

Toppunktsformlen må da stå i lærebogen i matematik.

Hvad kan lærebogen ikke, som SP kan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2013 af mathon

f(x) = ax2 + bx +c

f(x) = 2x2 + (-5)x + (-8)

a = 2
b = (-5)
c = (-8)

       d  = (-5)2 - 4 • 2 (-8) = 25 + 64 = 89

 

        topunkt T(xT,yT) = ( -b/(2a) , -d/(4a) )  =  ( 5/4 ; -89/8 )    

                                           
 


Svar #4
17. april 2013 af emilroe (Slettet)

super mange tak!!!! grunden til jeg nok ikke har ledt i grundbogen er muligvis fordi jeg er en af de dovne samf-eng :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2013 af mathon

 

    Dovne Emil kan fremover passe sin egen roekule!!!      :-)


Skriv et svar til: toppunkt af andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.