Fysik

larmluftsballon

17. april 2013 af denflittige (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i gang med at skrive en rapport om et forsøg med en varmluftsballon. Jeg skal udregne densiteten af gassen i ballonen, men jeg får et underligt resultat. Er der nogen, der ved hvad jeg før forkert? Rapporten er vedhæftet.

På forhånd mange tak. 

Vedhæftet fil: varmluftballon forsøg.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dit udtryk på side 2 er ikke korrekt.

 

Der skal stå

 0,117kg·9,82m/s2 + ρgas·0,125m3·9,82m/s2 + ...


Svar #2
17. april 2013 af denflittige (Slettet)

Når ja. Det giver så 2,6. Det ser mere realistisk ud nu, men luftens densitet er ca.1,2 så det burde vel stadig give et lidt lavere resultat... Da vi udførte forsøget, fik vi posen til at løfte sig, men vi kunne ikke få den til at flyve. Så der er nok tale om en fejlkilde der. Men burde densiteten af luften i ballonen ikke blive lidt lavere end luftens siden vi kunne få posen til at rejse sig op?

Eller... luftens densitet er jo 1,2 ved 0 grader.. så luftens densitet må have været højere end de 1,2 da forsøget blev udført? (der var i hvertfald ikke 0 grader da forsøget blev udført :) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man må forvente, at densiteten af varm luft er mindre end densiteten af koldere luft, ellers ville der ikke være nogen opdrift. Divider g ud af din ligning, så det bliver lettere for dig at overskue.

ρluft·V = mmat + ρgas·V + mlast

Hvis mlast = 0, får man jo så

ρgas = ρluft - mmat/V

Ligningen kan kun benyttes, hvis ballonen lige netop svævede uden at gå op eller ned.

 


Svar #4
17. april 2013 af denflittige (Slettet)

hov ja jeg kludrer helt i det..altså mens ballonen blev holdt, holdt den sig svævende og var lige ved at lette, men lige så snart man gav slip på den, begyndte den at dale så jeg ved ikke om man kan bruge det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen

ρluft·V = mmat + ρgas·V + mlast

forudsætter, at der er balance mellem tyngdekræfterne på ballon, konstruktion, og ballast på den ene side, og opdriften på den anden side. Du må så selv afgøre, om det kan anvendes i den givne situation.


Skriv et svar til: larmluftsballon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.