Fysik

kg/m2 til kn/m3

18. april 2013 af Redub (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et materiale som vejer 11,3 kg/m^2, men jeg skal bruge vægten i kN/m^3.

Størrelsen på materialet er 8 mm x 180 mm..

 

Er der nogen som kan hjælpe?? ;D


Svar #1
18. april 2013 af Redub (Slettet)

Kunne det være noget lign. det her?

 

11,3 kg/m2

1 kN = 1000 N = 100 kg
10 kN = 10000 N = 1000 kg

1,13 kN/m2??

 

Men at komme fra kN/m^2 til kN/m^3, hvordan kommer jeg dertil??


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2013 af mathon

Et materiale har massen 11,3 kg/m3

                   l m3 har massen 11,3 kg

                   Tyngden af 11,3 kg er (11,3 kg) • (9,81 N/kg) = 110,853 N = 0,110853 kN

kraften pr. volumenenhed
er
                    0,110853 kN/m3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2013 af hesch (Slettet)

Materialets vægt afhænger af dets volumen, ikke dets areal.

"Vægten" N / m3 kommer ud i enheden  kg*m / s2 / m3 = kg / ( m2 * s2 )   ? ?

Jeg kan forstå enheden:  kg / m2,  men hvordan kommer kvadratet på tiden ind i billedet ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2013 af exatb

Kg er en vægtangivelse, og N er et udtryk for en kraft.

8 mm * 180 mm = 1440 mm2 = 0,00144 m2

1 m2 = 11,3 kg

0,00144 m2  = 11,3 *0,00144 = 0,016272 kg = 0,16272 N (For arealet 8*118mm)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2013 af mathon

#4
                 1 m2 = 11,3 kg ?        inkonsistente enheder

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2013 af exatb

I opgaven står at det vejer 11,3 kg pr m2

Jeg skulle nok have brugt tegnet ≈


Svar #7
18. april 2013 af Redub (Slettet)

Er det her helt forkert???

1m/0,008m = 125 (stk. som kan være i en kubikmeter)
125 stk/m3 * 11,3 kg = 1412,5 kg/m3
1412,5 kg/m3 = 14,125 kN/m3

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. april 2013 af hesch (Slettet)

#7:   Du skal altså have styr på dine enheder.  Dette er et vigtigt værktøj til at se om ens formler ser fornuftige ud. Ofte kan man alene ud fra enheder se, hvilken formel, der skal anvendes. I hvert fald kan man se, at noget er forkert.

#6:  Tyngdeaccelerationen:   9,82 m/s2 ≈ 10 m/s2.

Men                                           1m2      ≠   11,3 kg        ( det er jo æbler og pærer )


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2013 af Eksperimentalfysikeren

Kan du ikke skrive opgaven af, så vi får alle detailler med. Mit første indtryk er, at der er tale om et materiale i pladeform. Er det rigtigt?

 Hvis det tilfældet, kan det være helt korrekt at angive masse pr arealenhed. Det gør man for papirkvaliteter og en del andre steder.

De to første trin i din beregning i #7 er helt korrekt. I sidste trin går det galt. Du har ikke tyngdeaccelerationen med i formlen. Du har dog dens afrundede værdi i tankerne, så ud fra denne værdi kommer du til det korrekte resultat.

Du bør skrive det således:

Vægten pr m3 = massefylden * g = 1412,5 kg/m3 * 9,82 m/s2 = 13870 N/m3= 13,87 kN/m3.

Jeg undrer mig dog over de 180 mm, du har angivet. Er der nogen forklaring på dem i opgaven? Skal de bruges i et senere spørgsmål?


Skriv et svar til: kg/m2 til kn/m3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.