Fysik

Entropi

19. april 2013 af AFG-Z (Slettet)

Hej kan du hjælpe med følgende opgave:

50 g vand ved 0 grader placeres i en fryser. Fryserens indre og vægge holdes ved den konstante temperatur -10 grader, og er isoleret fra omgivelserne. Vandet fryses og køles ned til fryserens temperatur. Følgende parameterværdier kan benyttes: L_f,is = 334 kJ/kg , c_is = 2100 J/ kg*K .

a) Bestem entropitilvæksten for vandet, for fryseren og for universet for den beskrevne proces og kommenter kort resultatet.

Altså jeg ved godt jeg skal benytte mig af følgende formel:

Δs=Q/T

men passer det at Q er følgende:

Q = - m * c_is * (-10 - 0) - m * L_f,is

på forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2013 af Lone110 (Slettet)

Du skal starte med at bruge formlen for smeltning/størkning, da vandet er ved præcist frysepunktet:

Q = m · Ls                     Hvor Ls = 334 kJ/kg for vand

Når alt vand er størknet/omdannet til is, falder temperaturen til -10 grader C, og her bruger du:

Q = c · m · Δt               Hvor c = Specifik varmekapacitet. (2100 J/(kgK) for is)


Svar #2
19. april 2013 af AFG-Z (Slettet)

jep det ved jeg godt har også vist det ovenfor. Men om det passer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2013 af Lone110 (Slettet)

det gøre det ja :)


Svar #4
19. april 2013 af AFG-Z (Slettet)

Men ved du så hvordan jeg skal finde fryserens entropi?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2013 af Lone110 (Slettet)

Qtaget+Qgivet=0

fryseren er taget og vores vand\is er giveren

en positiv Qværdi betyder modtaget/taget og en negativ Qværdi betyder afgivet/givet

 


Skriv et svar til: Entropi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.