Fysik

Hjælp til Entropi

19. april 2013 af AFG-Z (Slettet)

Hej kan du hjælpe med følgende opgave:

50 g vand ved 0 grader placeres i en fryser. Fryserens indre og vægge holdes ved den konstante temperatur -10 grader, og er isoleret fra omgivelserne. Vandet fryses og køles ned til fryserens temperatur. Følgende parameterværdier kan benyttes: L_f,is = 334 kJ/kg , c_is = 2100 J/ kg*K .

a) Bestem entropitilvæksten for vandet, for fryseren og for universet for den beskrevne proces og kommenter kort resultatet.

Altså jeg ved godt jeg skal benytte mig af følgende formel:

Δs=Q/T

men passer det at Q er følgende:

Q = - m * c_is * (-10 - 0) - m * L_f,is

på forhånd tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til Entropi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.