Matematik

Induktionsbevis

21. april 2013 af Stats

1. Vis ved induktion at

2. Vis ved induktion at

3. Vis ved inuktion at

Jeg går ud fra at han vil have at jeg skal denne model:

1.2.2 induktionsprincippet antag at for hver n∈N har vi et givet udsagn Pn.
Antag videre at vi ved at følgende to krav er opfyldt:

(i) Per sand

(ii) Dersom Pk er sand for en k∈N, så er Pk+1 også sand.

Da er Pn sand for alle n∈N

---------

Jeg har knoklet med den hele dagen næsten. Og hver gang jeg kommer til Pk+1 bliver jeg i tvivl.

Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af peter lind

Hvad er du i tvivl om når du kommer til Pk+1


Svar #2
21. april 2013 af Stats

Ok, den første opgave

Men hvad/hvordan skal jeg så skrive, da vi nu har k+1 som øvre grænse,

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af peter lind

Pk+1 = Pk +(k+1) = (k(k+1)/2 + (k+1) =  fortsæt selv

Pk+1 = 1+2+3+...    k+ (k+1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2013 af hbhans (Slettet)

Sn =  n(n+1)(2n+1)/6 = n(n+1)(n+½)/3

Indledende skridt:

S1 = (1*2*3/2)/3 = 3/3 = 1     OK

Induktivt skridt:

Sn = Sn-1 + n2

3Sn = (n-1)(n-½)n + 3n2 = (n3 - (3/2)n2 +½n) + 3n2  = n3 + (3/2)n + ½n  = n(n + ½) (n + 1)

Sn  = n(n+1)(n+½)/3   QED


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2013 af SanneHa (Slettet)

Hej :)

Sidder med den samme opgave (den sidste), det er kun skridtet der driller mig :)

Skridt:

13+23+33+...+n3+(n+1)3 = ( (n+1)((n+1)+1) / 2)2

Og så sidder jeg total fast. hjælp ønskes. :)


Skriv et svar til: Induktionsbevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.