Matematik

bestem tallene a og b

21. april 2013 af flowerpowerpigen (Slettet)

Om en lineær funktion y=ax+b oplyses det, at grafen går gennem punktet (1,5), og at y-værdien vokser med 6, når x-værdien øges med 2.
Bestem tallene a og b.

Please hjælp, matematik er ikke mit stærkeste fag 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Hældningstallet a finder du ved 6/2=3

Skæringspunktet med y-aksen b finder du ved af sætte dine kendte værdier (1,5) ind i formlen for den lineære funktion, nemlig y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2013 af mathon

Om en lineær funktion y=ax+b oplyses det, at grafen går gennem punktet (1,5), og at y-værdien vokser med 6, når x-værdien øges med 2.

                                                     =

Om en lineær funktion y = ax + b oplyses det, at grafen har hældningstal 3 og går gennem punktet (1,5)

brug punkt-hældningsformlen

                                         y - yo = a•(x-xo)

                                         y - 5 = 3•(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af Peterx95 (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.