Matematik

Reducering med potenser

22. april 2013 af uzzy (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Hej allesammen.

Jeg ville høre om der er nogen der ved hvordan man skal reducere med potenser. Jeg ved ikke hvordan man skal gøre udover, at man hvis skal bruge potensregnereglerne? 

Opgaven jeg skal have hjælp med er følgende: 

b7*(a5)-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af hesch (Slettet)

(a5)-2 = a5*(-2) = a-10


Svar #2
22. april 2013 af uzzy (Slettet)

Hvor bliver b så af??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2013 af hesch (Slettet)

Faktoren b7 lader du blot stå som faktor. Den kan ikke reduceres.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2013 af hesch (Slettet)

Altså:  b7*(a5)-2 = b7*a-10


Svar #5
22. april 2013 af uzzy (Slettet)

Nårh okay, tak for dit hurtige svar :)


Skriv et svar til: Reducering med potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.