Matematik

bestem a og b

22. april 2013 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder:

Om en sammenhæng oplyses, at dens forskrift er af typen y= b·xa, og at dens graf går gennem punkterne (1,4) og (9,12).
a) bestem a og b

jeg kan se i facit at svaret er: y= 4*x0,5 , men jeg kan ikke komme frem til hvordan den skal løses. :(

 

En der kan hjælpe?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de to datapunkter hver for sig i forskriften, Derved fremkommer to ligninger til bestemmelse af a og b:

4 = b · 1a

12 = b · 9a

Find b af den første ligning og indsæt så i den anden ligning.


Svar #2
22. april 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

tak :D


Skriv et svar til: bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.