Matematik

Hjælp til eksponentiel vækst

23. april 2013 af JacobUSA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har fået stillet denne funktion og spørgsmålet er:

 

M= M0 * at

Denne er funktionen f.eks. kan man sige

M= 30*0.951

MEN 30 giver syntaks på n-spire CAS

Hvordan hænger dette sammen?

 

Mange tak fordi i vil hjælpe min veninde og jeg!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af mathon

   

                ...du mener giver syntaksfejl på n-spire CAS ?

                   3 er jo en konstant, hvorfor 3o ingen mening har


Svar #2
23. april 2013 af JacobUSA (Slettet)

Vi får at vide tallet 3 sådan at 3 skal være M.

Ja den giver syntaksfejl på N-spire CAS.

Kan du uddybe???

 

Tak! :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af mathon

hvilket giver
                             3 = M0 * a^t


Svar #4
23. april 2013 af JacobUSA (Slettet)

For alle andre rusmidler end alkohol gælder som omtalt, at man i løbet af et fast tidsrum nedbryder en vis procentdel af rusmidlet. Dette betyder, at mængden af rusmidlet i kroppen aftager eksponentielt med tiden. Betegnes mængden af rusmidlet i kroppen med M og tiden efter indtagelse med t, så har vi
M=M_0⋅a^t
hvor M_0 er mængden af rusmidlet i kroppen lige efter indtagelse, og a er en konstant, der afhænger af det pågældende rusmidddel. Da mængden aftager med tiden, vil a < 1.
For et bestemt rusmiddel oplyses det, at a = 0,95 (når tiden måles i timer). En person indtager 3 mg af rusmidlet.

Dette er opgaven. Måske har jeg misforstået denne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2013 af mathon

 

                          M(t) = Mo⋅at

                          M(t) = 3⋅0,95t      når mængden M måles i mg og tiden t  måles i timer.


Svar #6
01. maj 2013 af JacobUSA (Slettet)

Tak for det! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.