Matematik

Ligefrem proportionalitet

23. april 2013 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er det rigtigt hvis jeg skal opskrive regneforskriften for sammenhængen mellem to ligefremt proportionale størrelser y og x: To størrelser x og y kaldes proportionale, hvis der findes et tal k, så: y = kx eller y/x = k. Tallet k kaldes proportionalitetsfaktoren.         Og er hvis jeg skal gøre rede for hvordan proportionalitetsfaktoren k beregnes ud fra et punkt (x1, y1) på grafen er det her så rigtigt: Proportionalitetsfaktoren k beregnes y = kx eller y/x = k? Det kan jo ikke være rigtigt da det var det samme som regneforskriften, så hvordan gør man det? Mvh. en forvirret.                                                                                                                                                                                                                                                        


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af peter lind

Den normale fremstilling er y=k*x. Deraf kan man så udlede at y/x = k for x ≠ 0. y/x= k er altså ikke regneforskriften. Du finde proportionalitetsfaktoren ved at sætte et kendt punkt ind i regneforskriften. Det hedder så y1=k*x1 hvor y1 og x1 er kendte tal, så det er en ligning i k


Skriv et svar til: Ligefrem proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.