Matematik

Eksamen!

23. april 2013 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ...

Redegør for differentialkvotient , herunder ebiv for differentialkvotient ud fra sekant til tangent.

ved ikk helt hvordan jeg skal lave den, er der en der vil hjælpe mig:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af hbhans (Slettet)

y = f(x)

Vi vil finde differentialkvotienten i punktet y0 = f(x0).

Vi vælger et punkt y1 = f(x0 + h) i nærheden af (x0,y0) og finder hældningskoefficienten for sekanten mellem de to punkter:

α = (f(x0 + h) - f(x0))/(x0+ h - x0) =(f(x0 + h) - f(x0)/h

Nu lader vi h gå mod 0; Derved gå α mod tangenthældningen i punktet (x0,y0), hvilket er differentialkvotienten i dette punkt.

Eksempel: y = x2

α = [(x0 + h)2 - x02]/h = [x02 + h2 +2hx0 - x02]/h = [h2 + 2hx0]/h = h + 2x0

Når h går mod 0 går α mod 2x0. Heraf fås at d(x2)/dx er lig med 2x. 


Skriv et svar til: Eksamen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.