Matematik

Bestem en forskrift for P

23. april 2013 af hondamarc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder her med en matematik opgave og er gået lidt i stå, så håber der er en der gider hjælpe mig lidt på vej mod et resultat :)

 

Opgaven lyder på: Prisen på en vare kan beskrives ved en lineær funktion p(x)= ax+b hvor x er afsætningen i stk. ved en pris på 500 kr. afsættes 1000 stk. og ved en pris på 1000 kr afsættes 750 stk.

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

500=a*1000+b

1000=a*750+b

 a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (500 - 1000) / (1000 - 750) = -500 / 250 = -2

b = y - ax = 1000 - (-2) · 750 = 1000 - (-1500) = 1000 + 1500 = 2500

p(x)=-2x+2500

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2013 af mathon

 

                            x a + b = p
             
                             I:    1000 a + b = 500
                             II:    750 a + b = 1000                II subtraheres fra I

                                    250a = -500

                                    a = -2

                            p(x) = -2x + b

                            500 = -21000 + b

                            b = 2500

                 p(x) = -2x + 2500

                         

                                


Svar #3
23. april 2013 af hondamarc (Slettet)

Tusind tak begge 2, det var godt nok simpelt ved ikke lige hvorfor jeg ikke selv havde tænkt på det.


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.