Fysik

atommasse?

24. april 2013 af Aadel (Slettet)
Jeg vil bare spørge hvad atommasse er for noget?

:-) vh.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af kapper1764 (Slettet)

Atommasse er den samlede vaegt af hele atomet. Dvs. nukleonens (protonernes og neutronernes) vaegt plus elektronernes vaegt.

Svar #2
24. april 2013 af Aadel (Slettet)

Hvordan ved man hvor meget de vejer? Alstå P og N?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2013 af kapper1764 (Slettet)

Protoner og neutroner vejer cirka det samme... man maaler deres vaegt i units (enheder paa dansk). Det er vaegten af et hydrogenatom.... 1 U (unit) = 1,66*10^-24 g. Dvs. hvis du har et oxygenatom, så skal du gange 1 U med 16, da der er 8 protoner og 8 neutroner i et oxygenatom (man medregner ikke saa tit elektroner, da de vejer saa lidt som de goer.). En proton vejer 1,007 U, mens en neutron vejer 1,009 U. En elektron vejer 0,0055U. Mvh. Kasper :-)

Svar #4
24. april 2013 af Aadel (Slettet)

Aj, tak skal du have!:-) forstod den godt nu:-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2013 af kapper1764 (Slettet)

Saa lidt :-) Skriv endelig, hvis du faar flere spoergsmål :-)

Svar #6
24. april 2013 af Aadel (Slettet)

Det skal nok;-) helt sikkert. Tak igen!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2013 af mathon

 

   sammenhængen mellem masseenhederne

                                           u  og   g er

                    1 g = {NA} u

                    1 u = (1/{NA}) g = 1,66054·10-24 g = 1,66054·10-27 kg

                    


Svar #8
24. april 2013 af Aadel (Slettet)

Tak:-)

Skriv et svar til: atommasse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.