Matematik

Bestem k

24. april 2013 af Kurtis1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om to søer S1 og S2 gælder at x2=10*x1 hvor x1 er overfladearealet af S1 og x2 er overfladearealet af S2 . Endvidere gælder at f(x2)=k*f(x1

bestem k, og beskriv hvad dette tal fortæller om antallet af fuglearter ved de to søer.

 

Jeg har bestemt k til ca 1,78 men er i tvivl om hvad tallet fortællet ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af DelFerro (Slettet)

Du er nødt til at formulere HELE dit problem. Vi ved ikke hvordan du fandt frem til  k = 1.78


Svar #2
24. april 2013 af Kurtis1 (Slettet)

Undskyld.

 

Forskrift : f(x)=b*x0.25

 

Har indsat de kendte informationer og sat de to ligmed hinanden og isoleret for k


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2013 af lfdahl (Slettet)

f(x2) =b (10x1)0,25 = 100,25 bx10,25  = 100,25 f(x1) = k f(x1)   ⇒   k = 100,25


Svar #4
24. april 2013 af Kurtis1 (Slettet)

Kan du hjælpe mig med hvad k betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2013 af DelFerro (Slettet)

Jeg går ud fra, at k er forholdet mellem f(x2) og f(x1).


Skriv et svar til: Bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.