Matematik

procentregning

26. april 2013 af hehehej (Slettet)
Hej, jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave. Freja sætter 8000kr ind på en bankkonto. Hun får 4% i årlig rente det første år. Det andet år stiger renten til 6%. Og det tredje år falder den til 3%. Hvad står der på kontoen efter 3år. Jeg fik det til 9083,8kr er det rigtigt??

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2013 af mathon

 

                                  9.083,78 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2013 af Jauz (Slettet)

Jeg har fået svaret til 9636,97,-.. 

Mine udregninger er således:
Det første år
4%/100 +1 = 1,04 
8000*1,04^1 = 8320

Det andet år
6%/100 +1 = 1,06 
8320*1,06^1 = 8819,2  

Det tredje år
3%/100 +1 = 1,03
8819,2 * 1,03^3  = 9636,97

Men jeg kan også være helt forkert på den :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2013 af 123434 (Slettet)

8000*1,04=8320

8320*1,06=8819,2

8819,2*1,03=9083,78

 

 


Svar #4
26. april 2013 af hehehej (Slettet)

#2
Du laver fejlen ved tredje år, ellers ser det rigtigt ud. Du skal ikke sætte 1,03 i tredje, da det kun var et år, man skulle regne med.

Jeg udregnede det således

Det første år:
1,04*8000=8320

Det andet år:
1,06*8320=8819,2

Det tredje år:

1,03*8819,2=9083,78


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2013 af Jauz (Slettet)

#4 

arh, misforstod opgaven :) tak


Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.