Matematik

Bestemme vinkler

26. april 2013 af Chipsmand (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser en trekant ABC. Nogle af trekantens mål fremgår af figuren. Punktet D ligger på siden AC i afstanden 87 fra A.


Opgave 1:
Bestem længden af BD

For at bestemme længden af BD skal man bruge cosinusrelationen.
a=b2+c2-2ac*Cos A
a=872+932-2*87*93*Cos 46,1°
a= √(872+932-2*87*93*Cos 46,1°)
a= 126,91

Opgave 2

Bestem de resterende vinkler i trekant ABD

--Hviken starter man med ? og er formelen så de 3 forskellige sin, cos, tan ?

Billedet er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2013 af peter lind

Du kan bruge både cosinus og sinusrelationerne til at finde de manglende vinkler. Du har jo nu samtlige sider i trekanten. Når du har fundet en vinkel til, kan du også bruge at summen af vinklerne i en trkat er 180º


Skriv et svar til: Bestemme vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.