Fysik

Fremlæggelse om strøm?

27. april 2013 af Cazador - Niveau: 9. klasse

Hej.

 

Jeg skal fremlægge om strøm snart, men min lærer har ikke givet mig nogen form for detaljer. Har i nogen ideer til hvad man kunne komme ind på, og hvilke former for strøm der er vigtigst at snakke om? :-)

 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af Engineering (Slettet)

Hej regner med du tænker på elektriske strømme og det er masser af ting at tage fat i ;) Såsom den elektriske ladning og hvordan elektronerne udgøre en ladning. Også hvordan og hvor hurtigt f.eks. et par ampere flytter sig i sekundet. Hvis der skal nogle formler med indover, er Ohm´s lov et must og måske hvad forskellen er på vekselstrøm og jævnstrøm og hvilken strømme man bruger i et batteri kontra hvad man finder i stikkontakten.

:D


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2013 af hesch (Slettet)

Forslag til disposition:

Definition af strøm(styrke) i Ampere:   Antal Coulomb ( elektroner ), der passerer et tværsnit i lederen pr. sek.  (Pas på med at komme ind på elektronernes vandringshastighed, blot kan du nævne at strømstyrkens udbredelses-hastighed varierer lidt fra leder til leder er ca. er 240000 km/s )

Jævnstrøm

Vekselstrøm

Ohms lov:  I = U / R   ⇔  U = R * I   ⇔  R = U / I

måske endvidere:

P = U * I,   U = R * I   ⇒    P = R * I2

 


Skriv et svar til: Fremlæggelse om strøm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.