Matematik

Afstand mellem punkt og funktion

27. april 2013 af RHNorskov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har til opgave at finde den mindste aftstand mellem punktet (0,75;0) og funktionen f(x)=(32/15)x3-(16/15)x2+(16/15)x

Jeg tænker jeg skal differentiere afstandformlen men jeg er ikke helt sikker kunne godt bruge en hjælpende hånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn kvadratet på afstanden mellem det faste punkt og punktet (x , f(x)) på grafen. Find minimum for denne afstands kvadrat.


Svar #2
27. april 2013 af RHNorskov (Slettet)

Kan du uddybe må indrømme jeg ikke forstod et ord af det der


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Find afstanden mellem punktet (0,75;0) og punktet (x , f(x)) . Udtrykket er pænere, hvis man ser på afstandkvadratet

d2 = (0,75 - x)2 + (0 - f(x))2 = ...

Find minimum for denne funktion.


Skriv et svar til: Afstand mellem punkt og funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.