Fysik

Fluxtæthed

28. april 2013 af amankm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja jeg sidder og laver en rapport over et forsøg hvor jeg udregner fluxtætheden i en strømførende leder ved hjælp af en hesteskosmagenet dette gør jeg ved hjælp af denne formel

B=Fm*L*I*V

forsøget går ud på:

1) en strømførende leder sættes fast i et stativ

2) en hesteskomagnet sættes på en vægt ( med bennene opad) der nulstilles så vægten viser 0

3) den strømførende leder placeres så dens vandrette stykke er placeret i mellem de 2 ben uden at røre

4) der sættes nu strøm til lederen og nu viser vægten så en vægt der ændre sig med strømstyrken 

jeg kan bare ikke forstå hvorfor at vægten ikke bliver dobbelt så stor når strømstyrken ændres??

håber i kan forstå mit kringlede spørgsmål :) 

 


Svar #1
28. april 2013 af amankm (Slettet)

hov forkert formlen er Fm=B*I*L*sin(v)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2013 af hesch (Slettet)

Hvorfor skulle vægten blive en faktor 2,000 gange så stor ?

Hvad var den oprindelige vægt ?

 Ved hvilken strømstyrke ?

Hvad er den magnetiske induktion mellem magnetens ben, og dermed den induktion lederen bliver udsat for  ?

Du må læse teorien bag, spørg så igen.

Dit spørgsmål er særdeles kringlet og der mangler sammenhæng.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2013 af mathon

 

        Alt efter strømretningen
        øges/mindskes kraftpåvirkningen af den følsomme vægt.

Dvs
              Fvægt = 0  ± ΔL • I • B • sin(v)                    hvor ΔL er det lederstykke, som befinder sig
                                                                               i det homogene magnetfelt mellem magnetpolerne


Skriv et svar til: Fluxtæthed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.